Zupa mleczna z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wypłucz, odsącz i włóż do niewielkiej ilości ciepłej wody. Zagotuj i rozklejaj około 30 minut, aż się rozklei.

Krok 2

Prawie miękki ryż odcedź, a następnie dodaj do gorącego mleka.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i dogotuj. Dodaj cukier i niewielką ilość cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej