Zupa mleczna z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wypłucz, odsącz i włóż do niewielkiej ilości ciepłej wody. Zagotuj i rozklejaj około 30 minut, aż się rozklei.

Krok 2

Prawie miękki ryż odcedź, a następnie dodaj do gorącego mleka.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i dogotuj. Dodaj cukier i niewielką ilość cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej