Zupa mleczna z ryżem na słodko: przepis na mleku | Przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wypłucz, odsącz i włóż do niewielkiej ilości ciepłej wody. Zagotuj i rozklejaj około 30 minut, aż się rozklei.

Krok 2

Prawie miękki ryż odcedź, a następnie dodaj do gorącego mleka.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i dogotuj. Dodaj cukier i niewielką ilość cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej