Zupa mleczna z ryżem na słodko: przepis na mleku | Przepisy.pl pixel

Zupa mleczna z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 litr

1 szczypta

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wypłucz, odsącz i włóż do niewielkiej ilości ciepłej wody. Zagotuj i rozklejaj około 30 minut, aż się rozklei.

Krok 2

Prawie miękki ryż odcedź, a następnie dodaj do gorącego mleka.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i dogotuj. Dodaj cukier i niewielką ilość cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej