
Składniki
2 łyżki
1 litr
1 szczypta
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wypłucz, odsącz i włóż do niewielkiej ilości ciepłej wody. Zagotuj i rozklejaj około 30 minut, aż się rozklei.
Krok 2
Prawie miękki ryż odcedź, a następnie dodaj do gorącego mleka.
Krok 3
Dobrze wymieszaj i dogotuj. Dodaj cukier i niewielką ilość cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej