Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
700 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.
Krok 2
Bulion zagotuj ze śmietaną.
Krok 3
Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.
Krok 4
Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
29 osób ogląda przepis: 
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
45 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej