Zupa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

700 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.

Krok 2

Bulion zagotuj ze śmietaną.

Krok 3

Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.

Krok 4

Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z wędzoną rybą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej