Zupa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

700 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.

Krok 2

Bulion zagotuj ze śmietaną.

Krok 3

Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.

Krok 4

Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej