Zupa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

700 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.

Krok 2

Bulion zagotuj ze śmietaną.

Krok 3

Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.

Krok 4

Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej