Zupa z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

700 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.

Krok 2

Bulion zagotuj ze śmietaną.

Krok 3

Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.

Krok 4

Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej