
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
700 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyciągnij pestki, a miąższ wydrąż łyżeczką i zmiksuj.
Krok 2
Bulion zagotuj ze śmietaną.
Krok 3
Dodaj awokado, lecz już nie gotuj.
Krok 4
Całość posól, popieprz i posyp kolendrą. Podawaj z tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej