
Składniki
2.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
6 łyżek
3 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 2 szklanki wody . Wrzucić prażoną cebulkę . Zupę wymieszać z resztą wody i wlać do garnka. Dosypać tymianek i pieprz. Gotować na małym gazie 15 minut.
Krok 2
Dolać wino i pogotować odkrytą przez 5 minut.
Krok 3
Dolać śmietankę .Doprawię do smaku pieprzem i tymiankiem.
Krok 4
Rozgrzać dużą patelnię i na gorąca sypać 6 porcji utartego żółtego sera tak by tworzyły sie placuszki. Smażyć aż ser sie roztopi i zacznie rumienić. Przewrócić łopatka na drugą stronę by i tam się zrumieniły.
Krok 5
Podawać zupę w filiżankach ( kubeczkach) posypana natką pietruszki . Do każdej porcji podać po 2 serowe placuszki .
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej