
Składniki
2.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
6 łyżek
3 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować 2 szklanki wody . Wrzucić prażoną cebulkę . Zupę wymieszać z resztą wody i wlać do garnka. Dosypać tymianek i pieprz. Gotować na małym gazie 15 minut.
Krok 2
Dolać wino i pogotować odkrytą przez 5 minut.
Krok 3
Dolać śmietankę .Doprawię do smaku pieprzem i tymiankiem.
Krok 4
Rozgrzać dużą patelnię i na gorąca sypać 6 porcji utartego żółtego sera tak by tworzyły sie placuszki. Smażyć aż ser sie roztopi i zacznie rumienić. Przewrócić łopatka na drugą stronę by i tam się zrumieniły.
Krok 5
Podawać zupę w filiżankach ( kubeczkach) posypana natką pietruszki . Do każdej porcji podać po 2 serowe placuszki .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej