Zupa cebulowa w kubku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa w kubku

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 2 szklanki wody . Wrzucić prażoną cebulkę . Zupę wymieszać z resztą wody i wlać do garnka. Dosypać tymianek i pieprz. Gotować na małym gazie 15 minut.

Krok 2

Dolać wino i pogotować odkrytą przez 5 minut.

Krok 3

Dolać śmietankę .Doprawię do smaku pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

Rozgrzać dużą patelnię i na gorąca sypać 6 porcji utartego żółtego sera tak by tworzyły sie placuszki. Smażyć aż ser sie roztopi i zacznie rumienić. Przewrócić łopatka na drugą stronę by i tam się zrumieniły.

Krok 5

Podawać zupę w filiżankach ( kubeczkach) posypana natką pietruszki . Do każdej porcji podać po 2 serowe placuszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa w kubku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa brokułowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej