Zupa selerowa z ryżem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera drobno siekamy.

Krok 2

W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.

Krok 3

Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.

Krok 4

Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.

Krok 5

Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.

Krok 7

Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 8

Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej