
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi selera drobno siekamy.
Krok 2
W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.
Krok 3
Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.
Krok 4
Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.
Krok 5
Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.
Krok 7
Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej