Zupa selerowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowa z ryżem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera drobno siekamy.

Krok 2

W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.

Krok 3

Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.

Krok 4

Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.

Krok 5

Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.

Krok 7

Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 8

Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej