
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi selera drobno siekamy.
Krok 2
W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.
Krok 3
Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.
Krok 4
Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.
Krok 5
Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.
Krok 7
Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej