Składniki
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łodygi selera drobno siekamy.
Krok 2
W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.
Krok 3
Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.
Krok 4
Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.
Krok 5
Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 6
Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.
Krok 7
Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej