Zupa selerowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowa z ryżem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi selera drobno siekamy.

Krok 2

W garnku rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę.

Krok 3

Dodajemy seler, liść laurowy i posiekaną natkę.

Krok 4

Podsmażamy 10 minut aż zmiękną.

Krok 5

Dodajemy 1,5l wody i Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 6

Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 15 minut.

Krok 7

Dodajemy ryż, gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 8

Dodajemy pozostałą łyżkę masła. Podajemy posypaną parmezanem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej