
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kość od schabu zagotować w 2 litrach wody. Odszumować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z cebulką pokrojoną w kostkę do zupy. Dodać ównież mielone grzyby, kostkę rosół z kury.
Krok 2
Chwilę gotować razem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z makaronem do zupy.
Krok 3
Pieczarki pokroić w półplasterki i przesmazyć na maśle. Dodać do zupy razem z przyprawami oraz posiekaną natką i koperkiem. Chwilę pogotować razem. Zabielić śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej