Zupa grzybowo pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowo pieczarkowa

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kość od schabu zagotować w 2 litrach wody. Odszumować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z cebulką pokrojoną w kostkę do zupy. Dodać ównież mielone grzyby, kostkę rosół z kury.

Krok 2

Chwilę gotować razem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z makaronem do zupy.

Krok 3

Pieczarki pokroić w półplasterki i przesmazyć na maśle. Dodać do zupy razem z przyprawami oraz posiekaną natką i koperkiem. Chwilę pogotować razem. Zabielić śmietaną.

Ewa Żuraw

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej