Zupa grzybowo pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowo pieczarkowa

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kość od schabu zagotować w 2 litrach wody. Odszumować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z cebulką pokrojoną w kostkę do zupy. Dodać ównież mielone grzyby, kostkę rosół z kury.

Krok 2

Chwilę gotować razem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z makaronem do zupy.

Krok 3

Pieczarki pokroić w półplasterki i przesmazyć na maśle. Dodać do zupy razem z przyprawami oraz posiekaną natką i koperkiem. Chwilę pogotować razem. Zabielić śmietaną.

Ewa Żuraw

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej