
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kość od schabu zagotować w 2 litrach wody. Odszumować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z cebulką pokrojoną w kostkę do zupy. Dodać ównież mielone grzyby, kostkę rosół z kury.
Krok 2
Chwilę gotować razem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z makaronem do zupy.
Krok 3
Pieczarki pokroić w półplasterki i przesmazyć na maśle. Dodać do zupy razem z przyprawami oraz posiekaną natką i koperkiem. Chwilę pogotować razem. Zabielić śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej