Aromatyczna pomidorówka po Śląsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pomidorówka po Śląsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 łyżka

6 szklanek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pomidory i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź gorącym bulionem Knorr i gotuj przez 30 minut. Przestudź, zmiksuj.

Krok 4

Żółtko roztrzep z łyżką wody i wymieszaj z zupą. Podgrzej. Dopraw do smaku.

Krok 5

Chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki, podawaj razem z aromatyczną pomidorówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej