
Składniki
1 sztuka
500 gramów
null
null
null
1 sztuka
1 łyżka
6 szklanek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.
Krok 2
Cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pomidory i zasmaż z mąką.
Krok 3
Rozprowadź gorącym bulionem Knorr i gotuj przez 30 minut. Przestudź, zmiksuj.
Krok 4
Żółtko roztrzep z łyżką wody i wymieszaj z zupą. Podgrzej. Dopraw do smaku.
Krok 5
Chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki, podawaj razem z aromatyczną pomidorówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej