Aromatyczna pomidorówka po Śląsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pomidorówka po Śląsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 łyżka

6 szklanek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pomidory i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź gorącym bulionem Knorr i gotuj przez 30 minut. Przestudź, zmiksuj.

Krok 4

Żółtko roztrzep z łyżką wody i wymieszaj z zupą. Podgrzej. Dopraw do smaku.

Krok 5

Chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki, podawaj razem z aromatyczną pomidorówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej