Aromatyczna pomidorówka po Śląsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pomidorówka po Śląsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

null

null

null

1 sztuka

1 łyżka

6 szklanek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj pomidory i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź gorącym bulionem Knorr i gotuj przez 30 minut. Przestudź, zmiksuj.

Krok 4

Żółtko roztrzep z łyżką wody i wymieszaj z zupą. Podgrzej. Dopraw do smaku.

Krok 5

Chleb pokrój w kostkę i usmaż grzanki, podawaj razem z aromatyczną pomidorówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pomidorówka po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej