Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
8 łyżeczek
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego okrój ze skórek a miąższ pokrój w kosteczkę. Skrop oliwą i rozłóż pojedynczą warstwą na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i piecz do zrumienienia - uważaj żeby się nie przypaliły i czasami przemieszaj.
Krok 2
Cukinię umyj - przekrój wzdłuż na pół. Jeśli ma już pestki wytnij całe gniazdo nasienne - jeśli jest młoda nie musisz tego robić. Ze starszej obierz skórkę. Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 1 litrze wrzątku.
Krok 3
W dużym garnku roztop masło, zeszklij cebulę. Dodaj cukinię i po chwili wlej bulion, gotuj razem 10 - 15 minut. Dosyp pieprz i sos sałatkowy oraz koperek - zmiksuj zupę. Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia. Na koniec dodaj jogurt, wymieszaj dobrze, ale już nie gotuj. Podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej