Kremowa zupa z cukinii z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z cukinii z grzankami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

8 łyżeczek

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego okrój ze skórek a miąższ pokrój w kosteczkę. Skrop oliwą i rozłóż pojedynczą warstwą na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i piecz do zrumienienia - uważaj żeby się nie przypaliły i czasami przemieszaj.

Krok 2

Cukinię umyj - przekrój wzdłuż na pół. Jeśli ma już pestki wytnij całe gniazdo nasienne - jeśli jest młoda nie musisz tego robić. Ze starszej obierz skórkę. Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Krok 3

W dużym garnku roztop masło, zeszklij cebulę. Dodaj cukinię i po chwili wlej bulion, gotuj razem 10 - 15 minut. Dosyp pieprz i sos sałatkowy oraz koperek - zmiksuj zupę. Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia. Na koniec dodaj jogurt, wymieszaj dobrze, ale już nie gotuj. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej