Kremowa zupa z cukinii z grzankami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

8 łyżeczek

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego okrój ze skórek a miąższ pokrój w kosteczkę. Skrop oliwą i rozłóż pojedynczą warstwą na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i piecz do zrumienienia - uważaj żeby się nie przypaliły i czasami przemieszaj.

Krok 2

Cukinię umyj - przekrój wzdłuż na pół. Jeśli ma już pestki wytnij całe gniazdo nasienne - jeśli jest młoda nie musisz tego robić. Ze starszej obierz skórkę. Cukinię pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 1 litrze wrzątku.

Krok 3

W dużym garnku roztop masło, zeszklij cebulę. Dodaj cukinię i po chwili wlej bulion, gotuj razem 10 - 15 minut. Dosyp pieprz i sos sałatkowy oraz koperek - zmiksuj zupę. Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia. Na koniec dodaj jogurt, wymieszaj dobrze, ale już nie gotuj. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z cukinii z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej