Tradycyjne bitki wołowe video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

620 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

650 mililitrów

3 ziarna

2 listków

4 ziarna

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w plastry grubości około 1 centymetra. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju, a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można tez użyć udźca wołowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej