Tradycyjne bitki wołowe video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

623 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

650 mililitrów

3 ziarna

2 listków

4 ziarna

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w plastry grubości około 1 centymetra. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju, a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można tez użyć udźca wołowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjne bitki wołowe - VIDEOTradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Bitki wołowe to propozycja na tradycyjny, domowy obiad. Przypadnie do gustu koneserom delikatnego mięsa, z wyraźnym aromatem cebulki. Jeśli jeszcze wprowadziliście do swojego menu tego dania – spróbujcie, jak smakują bitki wołoweprzepis jest bardzo prosty! Pamiętajcie jedynie o dokładnym rozbiciu mięsa, dzięki czemu łatwiej będzie je udusić i bitki staną się kruche i soczyste. Smacznego!

Dla kogo? Przepis na bitki wołowe przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnych polskich dań. Jest to propozycja także dla tych z was, którzy poszukują pomysłów na potrawy szybkie i proste.

Na jaką okazję? Bitki wołowe w sosie są doskonałym pomysłem na niedzielny, rodzinny obiad. Sprawdzą się również podczas domowych imprez, jako klasyczne „danie na gorąco”.

Czy wiesz, że? Mięso wołowe pozyskiwane jest z bydła, które osiągnęło wiek powyżej sześciu miesięcy. Najwyższej jakości wołowina argentyńska czy amerykańska, podczas obróbki cieplnej nie twardnieje, dzięki czemu często wykorzystywana jest do przygotowywania steków oraz pieczeni.

Dla urozmaicenia: Tradycyjne bitki wołowe to przepis, w którym rekomendujemy wykorzystanie rostbefu. Możecie zastąpić go udźcem wołowym, który będzie równie łatwo udusić. Do bitek wołowych zaserwujcie kaszę gryczaną oraz ogórki kiszone – to idealne zestawienie!