Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

616 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

100 gramów

650 mililitrów

3 ziarna

2 listków

4 ziarna

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w plastry grubości około 1 centymetra. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju, a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można tez użyć udźca wołowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej