Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

610 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 mililitrów

650 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w plastry grubości około 1 centymetra. Każdy lekko rozbij tłuczkiem, a następnie obtocz w mące.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bitki podawaj z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron i przełóż je do średniej wielkości garnka.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij ją na oleju, a następnie dołóż do bitek. Do garnka włóż przyprawy: ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu i liść laurowy.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dołóż Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość zalej wodą i duś pod przykryciem przez około 40 minut.

Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Najlepsze bitki wychodzą z rostbefu, ale można tez użyć udźca wołowego.

0

Opinie o przepisie

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej