Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną
łatwe
120 osób zapisało

Składniki
600 gramów
80 gramów
120 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Teraz posmaruj mięso żurawiną i posyp dużą ilością startego sera.

Krok 3
Następnie całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie.

Krok 4
Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie. Roladki panieruj w mące i smaż na średnio rozgrzanej patelni przez 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj margarynę. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

