Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

80 gramów

120 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 1

Krok 2

Teraz posmaruj mięso żurawiną i posyp dużą ilością startego sera.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 2

Krok 3

Następnie całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 3

Krok 4

Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie. Roladki panieruj w mące i smaż na średnio rozgrzanej patelni przez 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj margarynę. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.