Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

80 gramów

120 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 1

Krok 2

Teraz posmaruj mięso żurawiną i posyp dużą ilością startego sera.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 2

Krok 3

Następnie całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 3

Krok 4

Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie. Roladki panieruj w mące i smaż na średnio rozgrzanej patelni przez 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj margarynę. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.