Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

80 gramów

120 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 1

Krok 2

Teraz posmaruj mięso żurawiną i posyp dużą ilością startego sera.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 2

Krok 3

Następnie całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 3

Krok 4

Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie. Roladki panieruj w mące i smaż na średnio rozgrzanej patelni przez 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj margarynę. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.