Sałatka z krewetek i ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i ogórka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

15 dekagramów

3 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obranego ogórka pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić w plasterki.

Krok 2

Śmietanę wymieszać z majonezem i Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej