Sałatka z krewetek i ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i ogórka

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

15 dekagramów

3 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obranego ogórka pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić w plasterki.

Krok 2

Śmietanę wymieszać z majonezem i Sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej