Składniki
10 sztuk
2.5 łyżki
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obieramy, myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Kiedy nóż wchodzi nam w marchewkę lepiej je wyłączyć. Zbyt rozgotowana nie będzie smaczna. Marchew studzimy.
Krok 2
Wystudzoną kroimy na najmniejszą kosteczkę jaką nam się uda - ja w tym roku rozdrobniłam marchewkę w malakserze dodanym do blendera.
Krok 3
Przesypujemy marchew do miski, dodajemy chrzan, majonez, sól, pieprz i mieszamy dokładnie całość. Próbujemy - jeśli wolimy ostrzejszą wersję możemy dodać odrobinę więcej chrzanu. Jeśli łagodniejszą - dodajmy 2 łyżki majonezu. I gotowe :) Smaczności !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej