Sałatka z marchwi i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchwi i chrzanu

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

2.5 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Kiedy nóż wchodzi nam w marchewkę lepiej je wyłączyć. Zbyt rozgotowana nie będzie smaczna. Marchew studzimy.

Krok 2

Wystudzoną kroimy na najmniejszą kosteczkę jaką nam się uda - ja w tym roku rozdrobniłam marchewkę w malakserze dodanym do blendera.

Krok 3

Przesypujemy marchew do miski, dodajemy chrzan, majonez, sól, pieprz i mieszamy dokładnie całość. Próbujemy - jeśli wolimy ostrzejszą wersję możemy dodać odrobinę więcej chrzanu. Jeśli łagodniejszą - dodajmy 2 łyżki majonezu. I gotowe :) Smaczności !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej