Sałatka z marchwi i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchwi i chrzanu

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

2.5 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Kiedy nóż wchodzi nam w marchewkę lepiej je wyłączyć. Zbyt rozgotowana nie będzie smaczna. Marchew studzimy.

Krok 2

Wystudzoną kroimy na najmniejszą kosteczkę jaką nam się uda - ja w tym roku rozdrobniłam marchewkę w malakserze dodanym do blendera.

Krok 3

Przesypujemy marchew do miski, dodajemy chrzan, majonez, sól, pieprz i mieszamy dokładnie całość. Próbujemy - jeśli wolimy ostrzejszą wersję możemy dodać odrobinę więcej chrzanu. Jeśli łagodniejszą - dodajmy 2 łyżki majonezu. I gotowe :) Smaczności !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej