Sałatka z marchwi i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marchwi i chrzanu

Autor: panti

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

2.5 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Kiedy nóż wchodzi nam w marchewkę lepiej je wyłączyć. Zbyt rozgotowana nie będzie smaczna. Marchew studzimy.

Krok 2

Wystudzoną kroimy na najmniejszą kosteczkę jaką nam się uda - ja w tym roku rozdrobniłam marchewkę w malakserze dodanym do blendera.

Krok 3

Przesypujemy marchew do miski, dodajemy chrzan, majonez, sól, pieprz i mieszamy dokładnie całość. Próbujemy - jeśli wolimy ostrzejszą wersję możemy dodać odrobinę więcej chrzanu. Jeśli łagodniejszą - dodajmy 2 łyżki majonezu. I gotowe :) Smaczności !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marchwi i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cykorii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej