Sałatka z owocami jicamy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami jicamy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

0.25 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z nasion i pokrój w drobną kosteczkę, owoc jicamy w paski. Pomarańcze obierz, usuń błonki, wymieszaj z resztą składników.

Krok 2

Dymki przekrój na połowy, a sałatę porwij i dodaj do owoców.

Krok 3

Szalotkę i czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Przygotowany sos połącz razem z sałatką.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z owocami jicamy oprósz nasionami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami jicamy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka uniwersalna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej