
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
0.25 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z nasion i pokrój w drobną kosteczkę, owoc jicamy w paski. Pomarańcze obierz, usuń błonki, wymieszaj z resztą składników.
Krok 2
Dymki przekrój na połowy, a sałatę porwij i dodaj do owoców.
Krok 3
Szalotkę i czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Przygotowany sos połącz razem z sałatką.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z owocami jicamy oprósz nasionami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























