Aksamitna zupa z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitna zupa z bobu

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ma smak wakacji i kolor letniej trawy. Jest gęsta, można jeść

Krok 2

ją samą, ale w paryskim bistro dostaniesz do niej grzanki

Krok 3

z kozim serem. Pycha!

Krok 4

Uwaga na początek: zupę cały czas gotuj bez pokrywki

Krok 5

– jeśli ją przykryjesz, straci soczysty zielony kolor. W garnku

Krok 6

stop masło, wrzuć sałatę i duś 3 minuty. Nie przykrywaj!

Krok 7

Dodaj bób i połowę fasolki, wlej bulion, zagotuj. Zmniejsz

Krok 8

ogień, gotuj 20 minut. Resztę fasoli ugotuj w wodzie

Krok 9

posolonej solą morską. Zupę zmiksuj „żyrafą”, dodaj

Krok 10

śmietanę, gotuj jeszcze przez chwilę. Przypraw do smaku.

Krok 11

Ugotowaną fasolkę pokrój na centymetrowe kawałeczki,

Krok 12

dodaj do zupy. Posyp czerwoną cebulą.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitna zupa z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej