
Składniki
400 gramów
200 mililitrów
1 szczypta
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ma smak wakacji i kolor letniej trawy. Jest gęsta, można jeść
Krok 2
ją samą, ale w paryskim bistro dostaniesz do niej grzanki
Krok 3
z kozim serem. Pycha!
Krok 4
Uwaga na początek: zupę cały czas gotuj bez pokrywki
Krok 5
– jeśli ją przykryjesz, straci soczysty zielony kolor. W garnku
Krok 6
stop masło, wrzuć sałatę i duś 3 minuty. Nie przykrywaj!
Krok 7
Dodaj bób i połowę fasolki, wlej bulion, zagotuj. Zmniejsz
Krok 8
ogień, gotuj 20 minut. Resztę fasoli ugotuj w wodzie
Krok 9
posolonej solą morską. Zupę zmiksuj „żyrafą”, dodaj
Krok 10
śmietanę, gotuj jeszcze przez chwilę. Przypraw do smaku.
Krok 11
Ugotowaną fasolkę pokrój na centymetrowe kawałeczki,
Krok 12
dodaj do zupy. Posyp czerwoną cebulą.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej