Krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułów

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

225 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj pół litra wody, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Do dużego garnka włóż brokuły i ziemniaki, zalej połową bulionu, wymieszaj, zagotuj. Po chwili dodaj pozostały bulion, gotuj w odkrytym garnku około 7 minut, a gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy", czyli blendera. Migdały upraż na złoto na suchej patelni, stale mieszając drewnianą łyżką, aby się nie przypaliły. Do zupy wlej śmietanę, wymieszaj, gotuj minutę. Jeśli trzeba, przypraw do smaku. Wlej do kokilek, wsyp migdały. Możesz posypać szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej