
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
4 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Zagotuj kostkę rosołową.
Krok 2
Cukinie, papryki i pomidory przekrój na pół, a cebulę w ćwiartki. Warzywa i czosnek ułóż na wysmarowanej oliwą blasze – pomidory przekrojoną stroną do dołu. Piecz 30 minut, aż zmiękną.
Krok 3
Następnie zdejmij skórkę z papryki i pomidorów, obierz czosnek. Trzy czwarte warzyw zmiksuj na gładkie puree, a resztę drobno posiekaj.
Krok 4
Przełóż warzywa do dużego garnka, dodaj bulion, śmietanę, sól, pieprz i tymianek. Zagotuj, a na koniec posyp posiekanymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































