Zupa-krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.

Krok 2

W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj zmiksowany groszek.

Krok 4

Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Krok 5

Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej