Zupa-krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.

Krok 2

W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj zmiksowany groszek.

Krok 4

Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Krok 5

Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej