Zupa-krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.

Krok 2

W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj zmiksowany groszek.

Krok 4

Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Krok 5

Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej