Zupa-krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.

Krok 2

W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj zmiksowany groszek.

Krok 4

Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Krok 5

Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej