Zupa-krem z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.

Krok 2

W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.

Krok 3

Dodaj zmiksowany groszek.

Krok 4

Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Krok 5

Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej