
Składniki
3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.
Krok 2
W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.
Krok 3
Dodaj zmiksowany groszek.
Krok 4
Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.
Krok 5
Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej