
Składniki
600 gramów
0.5 opakowania
1 szklanka
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.
Krok 2
Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 3
Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej