Polędwiczki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 opakowania

1 szklanka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.

Krok 2

Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej