
Składniki
600 gramów
0.5 opakowania
1 szklanka
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.
Krok 2
Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 3
Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej