Polędwiczki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 opakowania

1 szklanka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.

Krok 2

Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej