Polędwiczki w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

117

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 opakowania

1 szklanka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój na grube plastry. Każdy lekko rozbij.

Krok 2

Mąkę dokładnie wymieszaj z jogurtem, wodą i jajkiem. Dopraw papryką i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 3

Zanurzaj w cieście kotlety i smaż po kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej