Kluseczki kładzione ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki kładzione ziemniaczane

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2500 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wspyp mieszankę na placki ziemniaczane. Wlej 400 ml zimnej wody i mieszaj aż masa zgęstnieje i nie będzie większych grudek. Wbij jajko, wymieszaj ponownie.

Krok 2

Do garnka nalej ok. 2,5 l wody, zagotuj, osól .

Krok 3

Końcówkę małej łyżeczki zanurz we wrzątku i nabieraj nieduże porcje ciasta, wrzucej je do gotującej wody i za każdym razem ponownie mocz łyżeczke we wrzątku. Postępuj tak aż do zużycia całej masy.

Krok 4

Zamieszaj kluski dużą łyżką i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut. Odcedź i gotowe! Podawaj z mięsem, sosem albo okraszone skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki kładzione ziemniaczane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej