
Składniki
2500 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wspyp mieszankę na placki ziemniaczane. Wlej 400 ml zimnej wody i mieszaj aż masa zgęstnieje i nie będzie większych grudek. Wbij jajko, wymieszaj ponownie.
Krok 2
Do garnka nalej ok. 2,5 l wody, zagotuj, osól .
Krok 3
Końcówkę małej łyżeczki zanurz we wrzątku i nabieraj nieduże porcje ciasta, wrzucej je do gotującej wody i za każdym razem ponownie mocz łyżeczke we wrzątku. Postępuj tak aż do zużycia całej masy.
Krok 4
Zamieszaj kluski dużą łyżką i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut. Odcedź i gotowe! Podawaj z mięsem, sosem albo okraszone skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej