
Składniki
2500 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wspyp mieszankę na placki ziemniaczane. Wlej 400 ml zimnej wody i mieszaj aż masa zgęstnieje i nie będzie większych grudek. Wbij jajko, wymieszaj ponownie.
Krok 2
Do garnka nalej ok. 2,5 l wody, zagotuj, osól .
Krok 3
Końcówkę małej łyżeczki zanurz we wrzątku i nabieraj nieduże porcje ciasta, wrzucej je do gotującej wody i za każdym razem ponownie mocz łyżeczke we wrzątku. Postępuj tak aż do zużycia całej masy.
Krok 4
Zamieszaj kluski dużą łyżką i gotuj na małym ogniu ok. 3 minut. Odcedź i gotowe! Podawaj z mięsem, sosem albo okraszone skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej