Kurczak z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z krewetkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu pokrój w plastry i oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Krewetki rozmroź i odsącz z nadmiaru wody.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż na złoty kolor piersi z kurczaka i dodaj krewetki.

Krok 4

Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Zagotuj.

Krok 5

Gotowy sos dodaj do kurczaka i krewetek. Gotuj jeszcze kilka minut i zdejmij z ognia. Rady: Krewetki możemy zastąpić dowolnymi owocami morza. Do kurczaka możemy dodać ryż lub makaron. Ważne, aby pamiętać, o tym, że małe krewetki smażą się bardzo szybko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej