
Składniki
20 dekagramów
1 łyżka
20 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka po oczyszczeniu pokrój w plastry i oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Krewetki rozmroź i odsącz z nadmiaru wody.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż na złoty kolor piersi z kurczaka i dodaj krewetki.
Krok 4
Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Zagotuj.
Krok 5
Gotowy sos dodaj do kurczaka i krewetek. Gotuj jeszcze kilka minut i zdejmij z ognia. Rady: Krewetki możemy zastąpić dowolnymi owocami morza. Do kurczaka możemy dodać ryż lub makaron. Ważne, aby pamiętać, o tym, że małe krewetki smażą się bardzo szybko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej