Kurczak z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z krewetkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu pokrój w plastry i oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Krewetki rozmroź i odsącz z nadmiaru wody.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż na złoty kolor piersi z kurczaka i dodaj krewetki.

Krok 4

Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Zagotuj.

Krok 5

Gotowy sos dodaj do kurczaka i krewetek. Gotuj jeszcze kilka minut i zdejmij z ognia. Rady: Krewetki możemy zastąpić dowolnymi owocami morza. Do kurczaka możemy dodać ryż lub makaron. Ważne, aby pamiętać, o tym, że małe krewetki smażą się bardzo szybko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej