Kurczak z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z krewetkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka po oczyszczeniu pokrój w plastry i oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Krewetki rozmroź i odsącz z nadmiaru wody.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż na złoty kolor piersi z kurczaka i dodaj krewetki.

Krok 4

Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 ml zimnej wody (ok. 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. Zagotuj.

Krok 5

Gotowy sos dodaj do kurczaka i krewetek. Gotuj jeszcze kilka minut i zdejmij z ognia. Rady: Krewetki możemy zastąpić dowolnymi owocami morza. Do kurczaka możemy dodać ryż lub makaron. Ważne, aby pamiętać, o tym, że małe krewetki smażą się bardzo szybko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej