Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.

Krok 2

Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.

Krok 3

Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.

Krok 5

Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej