Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.

Krok 2

Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.

Krok 3

Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.

Krok 5

Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej