Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.

Krok 2

Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.

Krok 3

Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.

Krok 5

Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej