Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.

Krok 2

Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.

Krok 3

Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.

Krok 5

Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej