Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.

Krok 2

Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.

Krok 3

Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.

Krok 5

Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pstrąga w orzechowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej