
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety drobno posiekaj, dociśnij, dodaj 3 łyżki bułki tartej, 2 jajka, wyrób masę.
Krok 2
Formuj małe kulki, obtocz je w tartej bułce, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce.
Krok 3
Smaż partiami w rondlu na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4
Czosnek rozetrzyj z solą i pieprzem, dodaj ocet, miód, wino, orzechy, 2 łyżki bułki tartej. Zagotuj.
Krok 5
Do sosu włóż usmażone klopsiki. Podgrzej kilka minut, dodaj natkę.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej