
Składniki
4 sztuki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
4 plastry
0.5 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na złoty kolor na maśle. W garnku zagotować ok. 2 - 2,5 litra wody, wrzucić cebulę, ziemniaka pokrojonego w kostę i pora w plasterkach oraz kostki rosołowe. Gotować ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 2
Przygotować grzanki. Chleb tostowy przykryć serem, zapiec w piekarniku.
Krok 3
Do zupy dodać śmietanę, znowu zagotować, część zmiksować. Część zupy powinna zostać niezmiksowana.
Krok 4
Na dnie miseczek układać grzankę z serem i zalewać zupą. Podawać gorące, ewentualnie posypać parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej