
Składniki
4 sztuki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
4 plastry
0.5 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na złoty kolor na maśle. W garnku zagotować ok. 2 - 2,5 litra wody, wrzucić cebulę, ziemniaka pokrojonego w kostę i pora w plasterkach oraz kostki rosołowe. Gotować ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 2
Przygotować grzanki. Chleb tostowy przykryć serem, zapiec w piekarniku.
Krok 3
Do zupy dodać śmietanę, znowu zagotować, część zmiksować. Część zupy powinna zostać niezmiksowana.
Krok 4
Na dnie miseczek układać grzankę z serem i zalewać zupą. Podawać gorące, ewentualnie posypać parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej