Zupa cebulowa z serową grzanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z serową grzanką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

4 plastry

0.5 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na złoty kolor na maśle. W garnku zagotować ok. 2 - 2,5 litra wody, wrzucić cebulę, ziemniaka pokrojonego w kostę i pora w plasterkach oraz kostki rosołowe. Gotować ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 2

Przygotować grzanki. Chleb tostowy przykryć serem, zapiec w piekarniku.

Krok 3

Do zupy dodać śmietanę, znowu zagotować, część zmiksować. Część zupy powinna zostać niezmiksowana.

Krok 4

Na dnie miseczek układać grzankę z serem i zalewać zupą. Podawać gorące, ewentualnie posypać parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa serowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej