
Składniki
4 sztuki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
4 plastry
0.5 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na złoty kolor na maśle. W garnku zagotować ok. 2 - 2,5 litra wody, wrzucić cebulę, ziemniaka pokrojonego w kostę i pora w plasterkach oraz kostki rosołowe. Gotować ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 2
Przygotować grzanki. Chleb tostowy przykryć serem, zapiec w piekarniku.
Krok 3
Do zupy dodać śmietanę, znowu zagotować, część zmiksować. Część zupy powinna zostać niezmiksowana.
Krok 4
Na dnie miseczek układać grzankę z serem i zalewać zupą. Podawać gorące, ewentualnie posypać parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej