Zupa cebulowa z serową grzanką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 plastry

0.5 opakowania

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na złoty kolor na maśle. W garnku zagotować ok. 2 - 2,5 litra wody, wrzucić cebulę, ziemniaka pokrojonego w kostę i pora w plasterkach oraz kostki rosołowe. Gotować ok. 15-20 minut, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 2

Przygotować grzanki. Chleb tostowy przykryć serem, zapiec w piekarniku.

Krok 3

Do zupy dodać śmietanę, znowu zagotować, część zmiksować. Część zupy powinna zostać niezmiksowana.

Krok 4

Na dnie miseczek układać grzankę z serem i zalewać zupą. Podawać gorące, ewentualnie posypać parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z serową grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej