Zupa malinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa malinowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

125 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz maliny i utrzyj z cukrem na gładką masę.

Krok 2

Zagotuj wodę, dodaj odrobinę do malin i wymieszaj.

Krok 3

Żółtka i śmietanę wymieszaj. Maliny dodaj do wody.

Krok 4

Wlej śmietanę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa malinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej