
Składniki
1 litr
125 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz maliny i utrzyj z cukrem na gładką masę.
Krok 2
Zagotuj wodę, dodaj odrobinę do malin i wymieszaj.
Krok 3
Żółtka i śmietanę wymieszaj. Maliny dodaj do wody.
Krok 4
Wlej śmietanę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej