Zupa malinowa

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 kilograma

125 mililitrów

1 litr

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz maliny i utrzyj z cukrem na gładką masę.

Krok 2

Zagotuj wodę, dodaj odrobinę do malin i wymieszaj.

Krok 3

Żółtka i śmietanę wymieszaj. Maliny dodaj do wody.

Krok 4

Wlej śmietanę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej