
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mortadelę w grube plastry.

Krok 2
Następnie zanurz je w jajku, a później obtocz w panierce Knorr.

Krok 3
Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem.


Dobra rada:
Fajnym pomysłem jest panierowanie razem z wędliną kawałka sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mortadela w panierce
Szukacie pomysłu na przepis, który doskonale sprawdzi się jako ciepła przekąska? Sięgnijcie po mielonkę lub mortadellę i stwórzcie z nich znakomite danie! Próbowaliście kiedyś tych mięs w panierce? Jeżeli nie, to najwyższa pora, żeby poznać je w takiej odsłonie. Do przygotowania przekąski potrzebujecie tylko czterech składników! Zaopatrzcie się więc w: kiełbasę mortadellę lub mielonkę, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak paprykowy, jajko oraz olej roślinny.
Dla kogo?
Mielonka lub mortadella w panierce w szczególności posmakują miłośnikom mięs. Te przysmaki z charakterystyczną nutą smakową, która jest preferowana przez smakoszy o określonym guście.
Na jaką okazję?
Panierowana wędlina dobrze sprawdzi się na podwieczorek, przekąskę lub kolację. Możecie również zachwycić nią swoich gości. Znakomicie smakuje na ciepło, ale w wersji na zimno również jest bardzo smaczna. Nie musicie martwić się, że panierowana wędlina wystygnie i zmieni swoją konsystencję. Szukacie pomysłu na obiad? Mortadella lub mielonka w panierce również dobrze się sprawdzą.
Czy wiesz, że?
Mortadella i mielonka w panierce doskonale komponują się z gotowanymi ziemniakami lub frytkami. To połączenie idealne! Dodatkowo możecie przygotować do nich najprostszą sałatkę z ogórków, pomidorów, fety i oliwy. Pycha!
Dla urozmaicenia:
Lubicie ser? Możecie użyć go jako składnik dodatkowy, który urozmaici danie. Możemy Was zapewnić, że ciągnąca konsystencja sera dodatkowo urozmaici smak mortadelli. Nie jest to jednak obowiązkowy składnik!