
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mortadelę w grube plastry.

Krok 2
Następnie zanurz je w jajku, a później obtocz w panierce Knorr.

Krok 3
Smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem.


Dobra rada:
Fajnym pomysłem jest panierowanie razem z wędliną kawałka sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Mortadela w panierce
Szukacie pomysłu na przepis, który doskonale sprawdzi się jako ciepła przekąska? Sięgnijcie po mielonkę lub mortadellę i stwórzcie z nich znakomite danie! Próbowaliście kiedyś tych mięs w panierce? Jeżeli nie, to najwyższa pora, żeby poznać je w takiej odsłonie. Do przygotowania przekąski potrzebujecie tylko czterech składników! Zaopatrzcie się więc w: kiełbasę mortadellę lub mielonkę, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak paprykowy, jajko oraz olej roślinny.
Dla kogo?
Mielonka lub mortadella w panierce w szczególności posmakują miłośnikom mięs. Te przysmaki z charakterystyczną nutą smakową, która jest preferowana przez smakoszy o określonym guście.
Na jaką okazję?
Panierowana wędlina dobrze sprawdzi się na podwieczorek, przekąskę lub kolację. Możecie również zachwycić nią swoich gości. Znakomicie smakuje na ciepło, ale w wersji na zimno również jest bardzo smaczna. Nie musicie martwić się, że panierowana wędlina wystygnie i zmieni swoją konsystencję. Szukacie pomysłu na obiad? Mortadella lub mielonka w panierce również dobrze się sprawdzą.
Czy wiesz, że?
Mortadella i mielonka w panierce doskonale komponują się z gotowanymi ziemniakami lub frytkami. To połączenie idealne! Dodatkowo możecie przygotować do nich najprostszą sałatkę z ogórków, pomidorów, fety i oliwy. Pycha!
Dla urozmaicenia:
Lubicie ser? Możecie użyć go jako składnik dodatkowy, który urozmaici danie. Możemy Was zapewnić, że ciągnąca konsystencja sera dodatkowo urozmaici smak mortadelli. Nie jest to jednak obowiązkowy składnik!