Smaczna zupa na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. razem z mięsem.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Wlej połowę bulionu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i soję. Wlej resztę bulionu i gotuj przez ok.20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dodaj zioła i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej