Smaczna zupa na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. razem z mięsem.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Wlej połowę bulionu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i soję. Wlej resztę bulionu i gotuj przez ok.20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dodaj zioła i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej