Smaczna zupa na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. razem z mięsem.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Wlej połowę bulionu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i soję. Wlej resztę bulionu i gotuj przez ok.20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dodaj zioła i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej