Smaczna zupa na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. razem z mięsem.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Wlej połowę bulionu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i soję. Wlej resztę bulionu i gotuj przez ok.20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dodaj zioła i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej