Smaczna zupa na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. razem z mięsem.

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, gdy zbrązowieje. Wlej połowę bulionu i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 3

Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, fasolę i soję. Wlej resztę bulionu i gotuj przez ok.20 minut.

Krok 4

Dopraw do smaku, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, dodaj zioła i gotuj jeszcze przez ok. 20 minut. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej