
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę drobiową Knorr rozpuścić w 1 litrze wody. Brokuł podzielić na różyczki i wraz z łodygą wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok. 15 minut.
Krok 2
Zmiksować na gładki krem blenderem dodając wcześniej śmietanę.
Krok 3
Podawać z ziarnami słonecznika lub dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej