
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę drobiową Knorr rozpuścić w 1 litrze wody. Brokuł podzielić na różyczki i wraz z łodygą wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok. 15 minut.
Krok 2
Zmiksować na gładki krem blenderem dodając wcześniej śmietanę.
Krok 3
Podawać z ziarnami słonecznika lub dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej