Składniki
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę drobiową Knorr rozpuścić w 1 litrze wody. Brokuł podzielić na różyczki i wraz z łodygą wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok. 15 minut.
Krok 2
Zmiksować na gładki krem blenderem dodając wcześniej śmietanę.
Krok 3
Podawać z ziarnami słonecznika lub dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Kociołek obfitości
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej