Krem z brokułów ze słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułów ze słonecznikiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetkę drobiową Knorr rozpuścić w 1 litrze wody. Brokuł podzielić na różyczki i wraz z łodygą wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok. 15 minut.

Krok 2

Zmiksować na gładki krem blenderem dodając wcześniej śmietanę.

Krok 3

Podawać z ziarnami słonecznika lub dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej