Krem z brokułów ze słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułów ze słonecznikiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetkę drobiową Knorr rozpuścić w 1 litrze wody. Brokuł podzielić na różyczki i wraz z łodygą wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok. 15 minut.

Krok 2

Zmiksować na gładki krem blenderem dodając wcześniej śmietanę.

Krok 3

Podawać z ziarnami słonecznika lub dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułów ze słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dwa światy fasol
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej