Zupa fasolowa z ziemniakami na rosole z bekonem | Przepisy.pl pixel

Zupa reńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

400 gramów

600 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.

Krok 2

Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.

Krok 3

Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.

Krok 4

Dodaj śmietany i zapraw.

Krok 5

Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.

Krok 6

Podsmaż bekon bez tłuszczu.

Krok 7

Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej