
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
400 gramów
600 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.
Krok 2
Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.
Krok 3
Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.
Krok 4
Dodaj śmietany i zapraw.
Krok 5
Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.
Krok 6
Podsmaż bekon bez tłuszczu.
Krok 7
Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej