
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
400 gramów
600 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.
Krok 2
Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.
Krok 3
Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.
Krok 4
Dodaj śmietany i zapraw.
Krok 5
Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.
Krok 6
Podsmaż bekon bez tłuszczu.
Krok 7
Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej