
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
400 gramów
600 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.
Krok 2
Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.
Krok 3
Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.
Krok 4
Dodaj śmietany i zapraw.
Krok 5
Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.
Krok 6
Podsmaż bekon bez tłuszczu.
Krok 7
Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej