Zupa indyjska z kurczakiem i curry - przepis na zupę | Przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 litry

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, wrzuć piersi, włoszczyznę, 1 pokrojoną cebulę i kostkę bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ugotuj bulion i mięso. Kurczaka rozdrobnij w dłoniach, cebulę i włoszczyznę wyciągnij i wyrzuć, a kiedy bulion się ochłodzi - zdejmij z wierzchu tłuszcz i przecedź bulion. Drugą cebulę posiekaj, a jabłka pokrój na kostki. Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć jabłka i duś przez chwilę. Dodaj mąkę i wszystkie przyprawy i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Teraz wlej przecedzony bulion i gotuj przez ok. 15 minut. Wrzuć kurczaka i pogotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Podgrzej 2 minuty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej