Zupa indyjska z kurczakiem i curry - przepis na zupę | Przepisy.pl

Indyjska zupa z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, wrzuć piersi, włoszczyznę, 1 pokrojoną cebulę i kostkę bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ugotuj bulion i mięso. Kurczaka rozdrobnij w dłoniach, cebulę i włoszczyznę wyciągnij i wyrzuć, a kiedy bulion się ochłodzi - zdejmij z wierzchu tłuszcz i przecedź bulion. Drugą cebulę posiekaj, a jabłka pokrój na kostki. Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć jabłka i duś przez chwilę. Dodaj mąkę i wszystkie przyprawy i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Teraz wlej przecedzony bulion i gotuj przez ok. 15 minut. Wrzuć kurczaka i pogotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Podgrzej 2 minuty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej