Indyjska zupa z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

345

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, wrzuć piersi, włoszczyznę, 1 pokrojoną cebulę i kostkę bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ugotuj bulion i mięso. Kurczaka rozdrobnij w dłoniach, cebulę i włoszczyznę wyciągnij i wyrzuć, a kiedy bulion się ochłodzi - zdejmij z wierzchu tłuszcz i przecedź bulion. Drugą cebulę posiekaj, a jabłka pokrój na kostki. Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć jabłka i duś przez chwilę. Dodaj mąkę i wszystkie przyprawy i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Teraz wlej przecedzony bulion i gotuj przez ok. 15 minut. Wrzuć kurczaka i pogotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Podgrzej 2 minuty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej