Zupa indyjska z kurczakiem i curry - przepis na zupę | Przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 litry

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, wrzuć piersi, włoszczyznę, 1 pokrojoną cebulę i kostkę bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ugotuj bulion i mięso. Kurczaka rozdrobnij w dłoniach, cebulę i włoszczyznę wyciągnij i wyrzuć, a kiedy bulion się ochłodzi - zdejmij z wierzchu tłuszcz i przecedź bulion. Drugą cebulę posiekaj, a jabłka pokrój na kostki. Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć jabłka i duś przez chwilę. Dodaj mąkę i wszystkie przyprawy i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Teraz wlej przecedzony bulion i gotuj przez ok. 15 minut. Wrzuć kurczaka i pogotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Podgrzej 2 minuty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej