
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
6 łyżek
5 sztuk
25 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 2
Cukinię obierz i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli smaż kolejne 2 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę dodaj na patelni i smaż 3 minuty wszystko razem.
Krok 4
Następnie jajka roztrzep z parmezanem, bazylią, natka pietruszki oraz przyprawami. Powstałą masę wylej na warzywa i smaż 5 minut.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej