Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
null
null
6 łyżek
5 sztuk
25 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj, zeszklij na maśle.
Krok 2
Cukinię obierz i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli smaż kolejne 2 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę dodaj na patelni i smaż 3 minuty wszystko razem.
Krok 4
Następnie jajka roztrzep z parmezanem, bazylią, natka pietruszki oraz przyprawami. Powstałą masę wylej na warzywa i smaż 5 minut.
Krok 5
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej