Jajka po meksykańsku z paprykami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku z paprykami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.

Krok 2

Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.

Krok 3

Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.

Krok 4

Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej