Jajka po meksykańsku z paprykami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku z paprykami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.

Krok 2

Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.

Krok 3

Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.

Krok 4

Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej