Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.
Krok 2
Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.
Krok 3
Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.
Krok 4
Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej