
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.
Krok 2
Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.
Krok 3
Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.
Krok 4
Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej