Znakomity szczupak w koszulce z boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomity szczupak w koszulce z boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

250 gramów

1 łyżka

null

4 sztuki

2 łyżki

null

200 mililitrów

200 mililitrów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj dokładnie, osusz, oprósz solą, pieprzem i każdą rybę zawiń w dwa plastry boczku. Zepnij wykałaczką.

Krok 2

Szalotkę obierz, potnij w kostkę i połowę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż ryby i podlej bulionem Knorra wymieszanym z winem. Dopraw do smaku i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Rybę osącz i odłóż w ciepłe miejsce, sos gotuj jeszcze przez kilka minut, po czym przetrzyj przez sito.

Krok 4

Resztę szalotki i pokrojone w plasterki pieczarki obsmaż na oliwie i zasmaż z mąką.

Krok 5

Rozprowadź przetartym sosem, zabiel śmietaną dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomity szczupak w koszulce z boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej