PRZEPISY.PL
Schabowy - autor: Aleksandra Krzyżanowska

Schabowy

  • 30
  • 6
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • schab500 g
  • jajka3 szt
  • mąka4 łyżki
  • bułka tarta1 szklanka
  • pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Schab pokrój na plastry grubości pół centymetra. Roztłucz tłuczkiem do mięsa. Posyp Delikatem i pieprzem.
  • Krok 2

    W trzech miseczkach przygotuj: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajka. Każdy plaster mięsa otaczaj w mące, jajku i bułce tartej.
  • Krok 3

    Na patelni rozgrzej ćwierć szklanki oleju. Układaj po 2 lub 3 kotlety i smaż na brązowo z obu stron, na średnim ogniu. W razie potrzeby dolewaj olej.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

29
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1905
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
832
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
166
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe