
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
50 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w talarki. Do warzyw wlej 0,5 litra wrzącej wody. Dodaj masło, sól, szczyptę cukru i duś do momentu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Miąższ z dyni pokrój w paski i dodaj do warzyw. Duś 10 minut.
Krok 3
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do warzyw, zagotuj.
Krok 4
Kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 5
Gotowe danie przełóż do salaterki, dodaj kiełbasę parówkową i posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej