Dynia z papryką w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia z papryką w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

50 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę w talarki. Do warzyw wlej 0,5 litra wrzącej wody. Dodaj masło, sól, szczyptę cukru i duś do momentu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Miąższ z dyni pokrój w paski i dodaj do warzyw. Duś 10 minut.

Krok 3

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do warzyw, zagotuj.

Krok 4

Kiełbasę pokrój w plastry.

Krok 5

Gotowe danie przełóż do salaterki, dodaj kiełbasę parówkową i posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia z papryką w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Racuchy drożdżowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej