Dynia z papryką w śmietanie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

50 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę w talarki. Do warzyw wlej 0,5 litra wrzącej wody. Dodaj masło, sól, szczyptę cukru i duś do momentu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Miąższ z dyni pokrój w paski i dodaj do warzyw. Duś 10 minut.

Krok 3

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do warzyw, zagotuj.

Krok 4

Kiełbasę pokrój w plastry.

Krok 5

Gotowe danie przełóż do salaterki, dodaj kiełbasę parówkową i posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej