
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
50 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w talarki. Do warzyw wlej 0,5 litra wrzącej wody. Dodaj masło, sól, szczyptę cukru i duś do momentu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Miąższ z dyni pokrój w paski i dodaj do warzyw. Duś 10 minut.
Krok 3
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do warzyw, zagotuj.
Krok 4
Kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 5
Gotowe danie przełóż do salaterki, dodaj kiełbasę parówkową i posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej