
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
50 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w talarki. Do warzyw wlej 0,5 litra wrzącej wody. Dodaj masło, sól, szczyptę cukru i duś do momentu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Miąższ z dyni pokrój w paski i dodaj do warzyw. Duś 10 minut.
Krok 3
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do warzyw, zagotuj.
Krok 4
Kiełbasę pokrój w plastry.
Krok 5
Gotowe danie przełóż do salaterki, dodaj kiełbasę parówkową i posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























