Kostki dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kostki dyni

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z obranej dyni wyciągnij miąższ i pestki a resztę skrój w małe kostki.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż nasiona kozieradki tak żeby trochę ściemniały ale uważaj by ich nie przypalić.

Krok 3

Następnie wsyp do garnka kawałki dyni i szybko wymieszaj. Przypraw kurkumą, ostrą papryką i kolendrą.

Krok 4

Dolej szklankę wody, bulionetkę Knorr, zamieszaj i przykryj. Gdy woda zacznie się gotować zmniejsz ogień. Gotuj potrawę około 20 minut aż kostki zmiękną.

Krok 5

Na koniec dodaj masło, sok z cytryna oraz cukier i zagotuj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kostki dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej