
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z obranej dyni wyciągnij miąższ i pestki a resztę skrój w małe kostki.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż nasiona kozieradki tak żeby trochę ściemniały ale uważaj by ich nie przypalić.
Krok 3
Następnie wsyp do garnka kawałki dyni i szybko wymieszaj. Przypraw kurkumą, ostrą papryką i kolendrą.
Krok 4
Dolej szklankę wody, bulionetkę Knorr, zamieszaj i przykryj. Gdy woda zacznie się gotować zmniejsz ogień. Gotuj potrawę około 20 minut aż kostki zmiękną.
Krok 5
Na koniec dodaj masło, sok z cytryna oraz cukier i zagotuj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































