
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z obranej dyni wyciągnij miąższ i pestki a resztę skrój w małe kostki.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż nasiona kozieradki tak żeby trochę ściemniały ale uważaj by ich nie przypalić.
Krok 3
Następnie wsyp do garnka kawałki dyni i szybko wymieszaj. Przypraw kurkumą, ostrą papryką i kolendrą.
Krok 4
Dolej szklankę wody, bulionetkę Knorr, zamieszaj i przykryj. Gdy woda zacznie się gotować zmniejsz ogień. Gotuj potrawę około 20 minut aż kostki zmiękną.
Krok 5
Na koniec dodaj masło, sok z cytryna oraz cukier i zagotuj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej