Polędwiczki duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki duszone z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, wysusz i pokrój na plastry grubości 1 cm. Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Rozłóż plastry polędwiczek, posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i pora umyj, obierz i pokrój na plasterki. Na polędwiczkach rozłóż suszone pomidory i pokrojone warzywa.

Krok 3

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej