
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, wysusz i pokrój na plastry grubości 1 cm. Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Rozłóż plastry polędwiczek, posyp pokruszoną kostką czosnkową.
Krok 2
Marchewkę, pietruszkę i pora umyj, obierz i pokrój na plasterki. Na polędwiczkach rozłóż suszone pomidory i pokrojone warzywa.
Krok 3
Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej