Polędwiczki duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polędwiczki duszone z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, wysusz i pokrój na plastry grubości 1 cm. Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Rozłóż plastry polędwiczek, posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i pora umyj, obierz i pokrój na plasterki. Na polędwiczkach rozłóż suszone pomidory i pokrojone warzywa.

Krok 3

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej