Polędwiczki duszone z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, wysusz i pokrój na plastry grubości 1 cm. Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Rozłóż plastry polędwiczek, posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i pora umyj, obierz i pokrój na plasterki. Na polędwiczkach rozłóż suszone pomidory i pokrojone warzywa.

Krok 3

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej