Polędwiczki duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki duszone z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, wysusz i pokrój na plastry grubości 1 cm. Na patelnię parową wlej oliwę i 2 łyżki wody. Rozłóż plastry polędwiczek, posyp pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Marchewkę, pietruszkę i pora umyj, obierz i pokrój na plasterki. Na polędwiczkach rozłóż suszone pomidory i pokrojone warzywa.

Krok 3

Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej