Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem
średnie
78 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
5 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w nieduże plastry (w poprzek włókien). Stłuc tłuczkiem do mięs. Przygotować marynatę mieszając 1/3 szklanki oleju z papryką, pieprzem, rozkruszoną mini kostką czosnek, mini kostką smażona cebulka, Delikat. Natrzeć mięso i zostawić na pól godziny w lodówce . Smażyć na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno pokroić i włożyć do garnka razem z mięsem i tłuszczem od jego smażenia. Przełożyć do garnka. Zalać wodą. Dołożyć Kostkę drobiowo-wołową Knorr i Kostkę do mięs pieczeniową. Dusić na średnim gazie aż mięso będzie miękkie, cebula rozgotowana, a płyn odparuje o połowę.
Krok 2
Ogórki pokroić w paseczki i dorzucić do bitek. Dusić jeszcze 10 minut . Zagęścić sos zasmażka błyskawiczną .
Krok 3
Podawać z kaszą gryczaną na sypko , kluskami lub makaronem posypane natka pietruszki .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej