Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w nieduże plastry (w poprzek włókien). Stłuc tłuczkiem do mięs. Przygotować marynatę mieszając 1/3 szklanki oleju z papryką, pieprzem, rozkruszoną mini kostką czosnek, mini kostką smażona cebulka, Delikat. Natrzeć mięso i zostawić na pól godziny w lodówce . Smażyć na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno pokroić i włożyć do garnka razem z mięsem i tłuszczem od jego smażenia. Przełożyć do garnka. Zalać wodą. Dołożyć Kostkę drobiowo-wołową Knorr i Kostkę do mięs pieczeniową. Dusić na średnim gazie aż mięso będzie miękkie, cebula rozgotowana, a płyn odparuje o połowę.

Krok 2

Ogórki pokroić w paseczki i dorzucić do bitek. Dusić jeszcze 10 minut . Zagęścić sos zasmażka błyskawiczną .

Krok 3

Podawać z kaszą gryczaną na sypko , kluskami lub makaronem posypane natka pietruszki .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z szynki wieprzowej z kiszonym ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej