Wyśmienite Pipette na zimno

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

1 łyżka

40 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al’dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przestudź.

Krok 2

Śledzia odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj śledzia, sok z cebuli.

Krok 4

Wyciśnij z pół cytryny sok i skropl nim śledzia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mieszaniną polej makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej