Wyśmienite Pipette na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite Pipette na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

1 łyżka

40 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al'dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przestudź.

Krok 2

Śledzia odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj śledzia, sok z cebuli.

Krok 4

Wyciśnij z pół cytryny sok i skropl nim śledzia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mieszaniną polej makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada szpinakowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej