
Składniki
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
1 łyżka
40 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al’dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przestudź.
Krok 2
Śledzia odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj śledzia, sok z cebuli.
Krok 4
Wyciśnij z pół cytryny sok i skropl nim śledzia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Mieszaniną polej makaron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej