Wyśmienite Pipette na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite Pipette na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

1 łyżka

40 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al'dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przestudź.

Krok 2

Śledzia odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj śledzia, sok z cebuli.

Krok 4

Wyciśnij z pół cytryny sok i skropl nim śledzia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mieszaniną polej makaron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite Pipette na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej