
Składniki
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
1 łyżka
40 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al'dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przestudź.
Krok 2
Śledzia odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj śledzia, sok z cebuli.
Krok 4
Wyciśnij z pół cytryny sok i skropl nim śledzia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Mieszaniną polej makaron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej