Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Cebulkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę, czosnek i zeszklić. Dodać mielone mięso z indyka, przyprawę do gyrosa i podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory w puszce i fasolkę szparagową. Dusić do momentu gdy faolka będzię miękka. Dodać pokrojone na połówki oliwki. Odparować sos.

Krok 3

Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron nadziewać przygotowanym farszem - najlepiej za pomocą małej łyżeczki. Warstwę sosu wylać dno naczynia żaroodpornego. Na sosie układać makaron. Posypać startym parmezanem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej