Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Cebulkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę, czosnek i zeszklić. Dodać mielone mięso z indyka, przyprawę do gyrosa i podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory w puszce i fasolkę szparagową. Dusić do momentu gdy faolka będzię miękka. Dodać pokrojone na połówki oliwki. Odparować sos.

Krok 3

Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron nadziewać przygotowanym farszem - najlepiej za pomocą małej łyżeczki. Warstwę sosu wylać dno naczynia żaroodpornego. Na sosie układać makaron. Posypać startym parmezanem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej