Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente.

Krok 2

Cebulkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę, czosnek i zeszklić. Dodać mielone mięso z indyka, przyprawę do gyrosa i podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory w puszce i fasolkę szparagową. Dusić do momentu gdy faolka będzię miękka. Dodać pokrojone na połówki oliwki. Odparować sos.

Krok 3

Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron nadziewać przygotowanym farszem - najlepiej za pomocą małej łyżeczki. Warstwę sosu wylać dno naczynia żaroodpornego. Na sosie układać makaron. Posypać startym parmezanem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kartacze pieczarkowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej