Zakręcone serowe ravioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakręcone serowe ravioli

Autor: agniesia2260

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 opakowań

2 sztuki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ravioli trzeba ugotować,

Krok 2

mięso w garnku usmażyć z cebulą i czosnkiem dodać koncentrat pomidorowy z 4 łyżki,

Krok 3

potem dodac 2 szklani wody i sosy w proszku na końcu dodac serki topione i wszystko na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i gotowac do rozpuszczenia się serków

Krok 4

.Ugotowane ravioli połowę przełożyć na naczynia żaroodpornego zalać sosem z mięsem mielonym posypac serem żółtym startym,drugą część ravioli położyć na wierzch polać resztą sosu i posypać dużą ilością sera żółtego

Krok 5

Wsadzić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakręcone serowe ravioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej