
Składniki
250 opakowań
2 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ravioli trzeba ugotować,
Krok 2
mięso w garnku usmażyć z cebulą i czosnkiem dodać koncentrat pomidorowy z 4 łyżki,
Krok 3
potem dodac 2 szklani wody i sosy w proszku na końcu dodac serki topione i wszystko na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i gotowac do rozpuszczenia się serków
Krok 4
.Ugotowane ravioli połowę przełożyć na naczynia żaroodpornego zalać sosem z mięsem mielonym posypac serem żółtym startym,drugą część ravioli położyć na wierzch polać resztą sosu i posypać dużą ilością sera żółtego
Krok 5
Wsadzić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej