Mini burgery owsiane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini burgery owsiane

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 200 ml wody z kostkę Knorr.

Krok 2

W misce wymieszaj płatki owsiane z siemieniem lnianym. Zalej gorącym bulionem i odstaw pod przykryciem na 15 minut.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój drobno. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych i odciśnij w dłoniach z nadmiaru soku.

Krok 4

Płatki owsiane wymieszaj z cukinią, cebulą i curry Knorr. Uformuj 12 małych, płaskich burgerów.

Krok 5

Gotowe burgery owsiane smaż na patelni z olejem aż będą rumiane z obu stron.

przepisy.pl

Dobra rada:

Burgery możesz podawać z sałatką lub dipem jako danie główne lub lekką przekąskę w ciągu dnia.

Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. 

1

Opinie o przepisie

  • Dawid

    Dawid , 08.08.2021

    Bardzo smaczne. Polecam każdemu!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini burgery owsiane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini burgery owsianeMini burgery owsiane

Popularność wegetariańskich burgerów rośnie w imponującym tempie. Nic dziwnego! Stanowią niezwykle smaczny i efektowny sposób na przemycenie do jadłospisu warzyw i innych wartościowych produktów. W tym przypadku z przepisem na burgery owsiane z siemieniem lnianym udowodnimy, że płatki owsiane sprawdzają się nie tylko w porze śniadania. 

Dla kogo?

Macie ochotę na smaczne warzywne danie, ale jednocześnie nie jesteście w nastroju na wyjście do modnej restauracji? Przygotowanie owsianych burgerów we własnej kuchni okaże się dużo bardziej satysfakcjonujące.

Na jaką okazję?

Wreszcie udało się ustalić termin spotkania z dawno niewdzianymi znajomymi i chcecie przygotować poczęstunek, który na długo pozostanie w ich pamięci. Burgery owsiane z siemieniem lnianym nadają się do tego perfekcyjnie.

Czy wiesz, że?

Siemię lniane to ważny składnik diet wegańskich. W różnorodnych potrawach, w tym wypiekach, często jest używane jako zamiennik jajek.

Dla urozmaicenia:

Roślinne burgery z płatków owsianych możecie przygotować także na grillu lub w piekarniku.