Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

40 gramów

2 sztuki

40 gramów

3 łyżki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.

Krok 2

Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i tartej bułce.

Krok 5

Przygotowane filety kładź na silnie rozgrzany tłuszcz i zarumień z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej