Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

40 gramów

2 sztuki

40 gramów

3 łyżki

4 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.

Krok 2

Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp mąką i panieruj w rozmąconych jajkach i tartej bułce.

Krok 5

Przygotowane filety kładź na silnie rozgrzany tłuszcz i zarumień z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej