Łosoś po polsku I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

2 sztuki

4 łyżki

80 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Dodaj masło i śmietanę, po czym piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Jajka obierz i pokrój na małe kawałki, natkę posiekaj.

Krok 6

Do ryby dodaj szyjki rakowe, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone jajka. Dopraw. Piecz jeszcze przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej