Łosoś po polsku I przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

2 sztuki

4 łyżki

80 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Dodaj masło i śmietanę, po czym piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Jajka obierz i pokrój na małe kawałki, natkę posiekaj.

Krok 6

Do ryby dodaj szyjki rakowe, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone jajka. Dopraw. Piecz jeszcze przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Barszcz chlebowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej