Łosoś po polsku I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

2 sztuki

4 łyżki

80 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw na 30 minut.

Krok 4

Dodaj masło i śmietanę, po czym piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Jajka obierz i pokrój na małe kawałki, natkę posiekaj.

Krok 6

Do ryby dodaj szyjki rakowe, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone jajka. Dopraw. Piecz jeszcze przez 5 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś po polsku I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej