Składniki
2 szczypty
2 łyżki
70 mililitrów
1 szklanka
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bazylię, pietruszkę, parmezan, orzechy, oliwę i skruszone kosteczki miksujemy blenderem na gładką pastę.
Krok 2
Rybę wcześniej skropioną cytryną układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch nakładamy pesto. Posypujemy parmezanem i pieprzem.
Krok 3
Rybę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.
Krok 4
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie około 2 minuty. Następnie zalewamy je zimną wodą by przerwać proces gotowania. Podajemy razem z łososiem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej