Łosoś pod pesto ze szparagami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

70 mililitrów

1 sztuka

4 łyżeczki

2 szczypty

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bazylię, pietruszkę, parmezan, orzechy, oliwę i skruszone kosteczki miksujemy blenderem na gładką pastę.

Krok 2

Rybę wcześniej skropioną cytryną układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch nakładamy pesto. Posypujemy parmezanem i pieprzem.

Krok 3

Rybę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.

Krok 4

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie około 2 minuty. Następnie zalewamy je zimną wodą by przerwać proces gotowania. Podajemy razem z łososiem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pod pesto ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś pod kapeluszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej