
Składniki
2 szczypty
2 łyżki
70 mililitrów
1 szklanka
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bazylię, pietruszkę, parmezan, orzechy, oliwę i skruszone kosteczki miksujemy blenderem na gładką pastę.
Krok 2
Rybę wcześniej skropioną cytryną układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch nakładamy pesto. Posypujemy parmezanem i pieprzem.
Krok 3
Rybę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.
Krok 4
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie około 2 minuty. Następnie zalewamy je zimną wodą by przerwać proces gotowania. Podajemy razem z łososiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej