
Składniki
2 szczypty
2 łyżki
70 mililitrów
1 szklanka
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bazylię, pietruszkę, parmezan, orzechy, oliwę i skruszone kosteczki miksujemy blenderem na gładką pastę.
Krok 2
Rybę wcześniej skropioną cytryną układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzch nakładamy pesto. Posypujemy parmezanem i pieprzem.
Krok 3
Rybę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.
Krok 4
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie około 2 minuty. Następnie zalewamy je zimną wodą by przerwać proces gotowania. Podajemy razem z łososiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej