Makaron farfalle w sosie serowo-ziołowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić wodę na makaron z kostką bulionową do gotowania makaronu . Na wrzącą wrzucić makaron . Zamieszać i ugotować al dente .

Krok 2

W czasie kiedy gotuje się makaron wymieszać sos serowy z zimną wodą i śmietanką ( dokładnie by nie było grudek) . Przelać do garnuszka . Dodać masło i ser topiony . Zagotować na małym gazie mieszając . Dorzucić natkę pietruszki i miętę ( odkładając odrobinę do dekoracji potrawy ) .Rozkruszyć mini kostkę Bazylia . Sos gotować na małym gazie 3 minuty .Sos powinien być aksamitny .

Krok 3

Odcedzić makaron i włożyć go ponownie do garnka w którym się gotował . Wlać sos . Wymieszać . Przykryć i zostawić na 5 minut . Podawać posypany ziołami i szczypiorkiem . Moim zdaniem zupełnie wystarczy na bez mięsny obiadek .Może oczywiście stanowić dodatek do gotowanej ryby lub drobiu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe Farfale z serowo-ziołowym sosem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej