Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić wodę na makaron z kostką bulionową do gotowania makaronu . Na wrzącą wrzucić makaron . Zamieszać i ugotować al dente .
Krok 2
W czasie kiedy gotuje się makaron wymieszać sos serowy z zimną wodą i śmietanką ( dokładnie by nie było grudek) . Przelać do garnuszka . Dodać masło i ser topiony . Zagotować na małym gazie mieszając . Dorzucić natkę pietruszki i miętę ( odkładając odrobinę do dekoracji potrawy ) .Rozkruszyć mini kostkę Bazylia . Sos gotować na małym gazie 3 minuty .Sos powinien być aksamitny .
Krok 3
Odcedzić makaron i włożyć go ponownie do garnka w którym się gotował . Wlać sos . Wymieszać . Przykryć i zostawić na 5 minut . Podawać posypany ziołami i szczypiorkiem . Moim zdaniem zupełnie wystarczy na bez mięsny obiadek .Może oczywiście stanowić dodatek do gotowanej ryby lub drobiu .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej