Sos zielony do potraw z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos zielony do potraw z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i natkę posiekaj.

Krok 2

Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Wszystkie składniki sosy dokładnie wymieszaj. Dopraw solą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos zielony do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej