Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 łyżek
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyć, oczyścić, bardzo drobno posiekać.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę. Cebulę zeszklić i dodać wątróbkę. Następnie dodać pomidory z puszki i dusić na wolnym ogniu.
Krok 3
Dodać przyprawy: sól, pieprz oraz oregano i bazylię.
Krok 4
Rozrobić Fix Knorr i dodać do całości. Dusić na wolnym ogniu kilka minut.
Krok 5
Cukinię umyć i obrać. Pociąć wzdłuż na cieniutkie plasterki, obierakiem do ziemniaków na paski zostawiając miąższ. Włożyć do gotującej się posolonej wody na ok. 3 minuty.
Krok 6
Cukinię wyjąć cedzakiem. Układamy na talerzu nasze cukiniowe spaghetti i dodajemy sos. Posypujemy serem według uznania i dekorujemy liskiem bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej