Cukiniowe spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe spaghetti

Autor: Estera Kulej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 łyżek

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę umyć, oczyścić, bardzo drobno posiekać.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę. Cebulę zeszklić i dodać wątróbkę. Następnie dodać pomidory z puszki i dusić na wolnym ogniu.

Krok 3

Dodać przyprawy: sól, pieprz oraz oregano i bazylię.

Krok 4

Rozrobić Fix Knorr i dodać do całości. Dusić na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 5

Cukinię umyć i obrać. Pociąć wzdłuż na cieniutkie plasterki, obierakiem do ziemniaków na paski zostawiając miąższ. Włożyć do gotującej się posolonej wody na ok. 3 minuty.

Krok 6

Cukinię wyjąć cedzakiem. Układamy na talerzu nasze cukiniowe spaghetti i dodajemy sos. Posypujemy serem według uznania i dekorujemy liskiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej