
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
6 łyżek
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyć, oczyścić, bardzo drobno posiekać.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę. Cebulę zeszklić i dodać wątróbkę. Następnie dodać pomidory z puszki i dusić na wolnym ogniu.
Krok 3
Dodać przyprawy: sól, pieprz oraz oregano i bazylię.
Krok 4
Rozrobić Fix Knorr i dodać do całości. Dusić na wolnym ogniu kilka minut.
Krok 5
Cukinię umyć i obrać. Pociąć wzdłuż na cieniutkie plasterki, obierakiem do ziemniaków na paski zostawiając miąższ. Włożyć do gotującej się posolonej wody na ok. 3 minuty.
Krok 6
Cukinię wyjąć cedzakiem. Układamy na talerzu nasze cukiniowe spaghetti i dodajemy sos. Posypujemy serem według uznania i dekorujemy liskiem bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej