Składniki
8 sztuk
2 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Palki włożyć do woreczka. Chilli i czosnek posiekać. Duży jogurt wymieszać z imbirem, chili, czosnek, wlać wszystko do palek, wymieszać, zamknąć worek, odstawić na noc do lodówki.
Krok 2
Rozgrzać olej na patelni. Palki odsączyć z marynaty , posypać przyprawa do kurczaka, włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć. Gdy są ładnie zarumienione dodać posiekana cebule. Podlać odrobina wody, przykryć i dusic przez 10 minut. Następnie dodać liście szpinaku. Dusic razem kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Krok 3
Mały jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sosem czosnkowym Knorr. Palki z cebula i szpinakiem wyjąć na talerz, polać sosem jogurtowym.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej