Pałki jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki jogurtowe

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

2 szklanki

3 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Palki włożyć do woreczka. Chilli i czosnek posiekać. Duży jogurt wymieszać z imbirem, chili, czosnek, wlać wszystko do palek, wymieszać, zamknąć worek, odstawić na noc do lodówki.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni. Palki odsączyć z marynaty , posypać przyprawa do kurczaka, włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć. Gdy są ładnie zarumienione dodać posiekana cebule. Podlać odrobina wody, przykryć i dusic przez 10 minut. Następnie dodać liście szpinaku. Dusic razem kolejne 10 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

Krok 3

Mały jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sosem czosnkowym Knorr. Palki z cebula i szpinakiem wyjąć na talerz, polać sosem jogurtowym.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej