
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
150 mililitrów
1 pęczek
200 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, pomidory pokrój w kostkę, a sałatę poszatkuj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso, podsmaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj pokrojone pomidory, podduś całość mieszając od czasu do czasu, dopraw mięso przyprawami.
Krok 5
Po zdjęciu z ognia dodaj do kurczaka poszatkowaną sałatę, połowę startego sera żółtego i posiekany szczypiorek. Śmietanę i majonez wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem.
Krok 6
Płaty tortilli posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięsny farsz. Zawiń ruloniki, poukładaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej