Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do fixu dodaj jajko i wodę. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby ciasto zgęstniało.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Usmaż placki.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Poukładaj placki. Na każdy placek połóż 1-2 plasterki pomidora i plaster mozzarelli. Włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści.

Krok 4

Podawaj udekorowane świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej