Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do fixu dodaj jajko i wodę. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby ciasto zgęstniało.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Usmaż placki.

Krok 3

Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Poukładaj placki. Na każdy placek połóż 1-2 plasterki pomidora i plaster mozzarelli. Włóż do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści.

Krok 4

Podawaj udekorowane świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane placki ziemniaczne a'la caprese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej