Smaczna sałatka z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.

Krok 3

Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.

Krok 4

Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gulasz wieprzowy podstawowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej