Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.
Krok 3
Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.
Krok 4
Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej