
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.
Krok 3
Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.
Krok 4
Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej