Smaczna sałatka z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.

Krok 3

Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.

Krok 4

Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej