
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.
Krok 3
Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.
Krok 4
Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej