Smaczna sałatka z makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makreli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.

Krok 3

Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.

Krok 4

Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej