
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną cebulką i ogórkami.
Krok 3
Makrelę oddziel od ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i dodaj do reszty składników.
Krok 4
Połącz sałatkę z majonezem i dopraw do smaku. Schłodź przez kilka minut w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej