Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szczypta

4 łyżki

4 łyżki

6 łyżek

4 łyżki

250 gramów

5 łyżek

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, osusz, przypraw solą pieprzem i tymiankiem.

Krok 2

Skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp szczypiorkiem, po czym włóż do lodówki.

Krok 3

Po godzinie ułóż mięso na grillu i piecz około 15 minut.

Krok 4

Do serka dodaj czosnek, jogurt, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Rybę ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej