
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
4 łyżki
4 łyżki
6 łyżek
4 łyżki
250 gramów
5 łyżek
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, osusz, przypraw solą pieprzem i tymiankiem.
Krok 2
Skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp szczypiorkiem, po czym włóż do lodówki.
Krok 3
Po godzinie ułóż mięso na grillu i piecz około 15 minut.
Krok 4
Do serka dodaj czosnek, jogurt, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Rybę ułóż na półmisku i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej