Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szczypta

4 łyżki

4 łyżki

6 łyżek

4 łyżki

250 gramów

5 łyżek

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, osusz, przypraw solą pieprzem i tymiankiem.

Krok 2

Skrop oliwą, sokiem z cytryny, posyp szczypiorkiem, po czym włóż do lodówki.

Krok 3

Po godzinie ułóż mięso na grillu i piecz około 15 minut.

Krok 4

Do serka dodaj czosnek, jogurt, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Rybę ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej